Wistecin Tiina Lähteenmäen blogi Oppimisen kiitokaista

Oppimisen kiitokaista

Matkustin Etelä-Koreaan loppukeväällä ja keskustelimme paikallisen toimittajan kanssa täkäläisestä koulutuksesta ja työelämästä.

Kilpailuhenkinen putki alkaa jo alakoulussa

Tapaamani toimittaja kertoi, että korealaisessa alakoulussa ja ylemmillä luokilla on hyvin kilpailuhenkinen ilmapiiri. Väkeä on paljon ja oikeastaan koko kouluaika on kilpailua luokassa sekä yksilönä että ryhmänä.

Ja vaatimustaso jatkuu yhä kiivaampana yliopistossa! Opetus perustuu ulkoa lukemiseen ja testeihin, esimerkiksi englannintunneilla ei keskustella. Jos saat huonon arvosanan viikon teoriakokeissa, voit seuraavalla viikolla löytää itsesi uudesta luokasta uusien ystävien parissa.

Varmistat paikkasi tutussa ryhmässä vain läpäisemällä testit hyvin ja siksi päivät venyvätkin usein iltaopiskeluun. Opiskelijoiden arki kuulostaa pelkältä puurtamiselta.

Opiskelu ja sertifikaatit ovat oleellinen osa työelämää

Liike-elämässä työpaikkaa ei varmista pelkkä tutkinto, vaan Soulin työelämässä yleisvaatimuksena haastatteluun pääsyssä on kouluhistorian lisäksi opiskelu ulkomailla ja sertifikaatti ainakin Excelissä. Arvioinnin kohteena on sopivuus tiimiin ja esimerkiksi se, pystyykö työskentelemään muiden tasolla vaikka Excelillä.

Loppuviikosta tiimiläiselle saatetaan nimittäin ilmoittaa, että taulukkolaskentatehtävien teko kestää liian kauan, laskentakeskustelu takkuaa ja tiimin etenemisvauhti huolestuttaa. Seuraavalla viikolla edessä voi olla siirto uuteen yksikköön ja arviointi jatkuu sielläkin…

Osaaminen on työelämän vakuutus

Meillä Suomessa ei vastaavaa kilpailutilannetta löydy ihan Etelä-Korean laajuudessa, vaikka todelliset osaajat etenevätkin haluamiinsa vakansseihin. Tulevaisuudessa ulkomailta saapuu ahkerasti kouluttautunutta joukkoa jakamaan juuri halutuimpia työpaikkoja. Ja heillä on näytöt uusimmista työkaluista, rutiinia opiskella työn ohella, jopa vapaa-ajalla, ja valtava halu tutustua omaa kilpailukykyä nostaviin menetelmiin.

Mieti, miten sinä pääset mahdollisimman helposti oppimisen kiitokaistalle? Minkä taidon tai toiminnon osaaminen rikastaisi IT-taitojasi hetkessä ja voitko päivittää sen työtehtäviesi ohessa tai parissa?

Suomalaiset koulutusyritykset tarjoavat kansainvälisesti laadukasta kurssitusta ja itseopiskelua, eli olet oikeassa paikassa. Ohi ovat viikkojen valmennusputket oppimiskeskuksissa ja hankala puurtaminen, koska pikakertaavien ja näppärien Office-kikkojen koulutusten kestot ovat tunnista kolmeen tuntiin ja koulutusvideoiden vain muutamia minuutteja. Voit siis tehostaa taitojasi todella vaivattomasti täsmäkoulutuksissa.

Täällä kotimaassa sinä voit päättää myös paikan ja ajan. Valitse siis taito, joka yllättää tiimikaverisi tai esimiehesi, tee etsintäkierros kursseista ja valitse sinulle sopivat opiskelumetodit!

Tutki sovellusten uusia toimintoja, opi kikkoja ja ratkaise asiantuntijan kanssa ongelmia. Samalla viestit, että haluat olla tärkeä osa tiimiäsi ja rikastuttaa sen toimintaa – näin säilytät kilpailukykysi!

Oppimisen alkuun etäkursseilla

Kevyt tapa aloittaa uuden oppiminen on vaikka osallistua kurssille etänä. Tutustu Wistecin etäkoulutuksien tarjontaan ja innostu uudesta!