fbpx
Wistecin blogi Verkko-opiskelu on pelastusrengas työelämän aallokossa

Verkko-opiskelu on pelastusrengas työelämän aallokossa

Miksi juuri nyt on niin tärkeää sijoittaa oppimiseen ja kehittymiseen?

Useiden oppimisen asiantuntijoiden mukaan vuoden 2019 koulutustrendeinä ovat työn ohessa oppiminen, jatkuva oppiminen sekä yksilön vastuu omasta kehittymisestään.

Kehityksen vauhti on valtava, digitaalisuus on osa arkeamme ja tekoälyä otetaan käyttöön liiketoiminnassa kasvavassa määrin. Oman osaamisen täytyy pysyä vähintään minimiosaamistasolla, kun tutut ympäristöt vaihtuvat pilviratkaisuihin ja pilvestä tipahtelee työpöydälle jatkuvasti uusia palveluja ja sovelluksia. Siinä ne sitten ovat, ota vaan käyttöön!

Teknologiasta voi tulla ikävä isäntä, jos aika ei riitä kunnolla edes omien töiden hoitamiseen, saatikka sitten opiskelemiseen työn ohessa. Miten tästä selvitään?

Osaaminen lisää motivaatiota

Motivoitunut henkilöstö on edelleen yrityksen tärkein kilpailuvaltti. Ja motivaatio kasvaa usein onnistumisten kautta, esimerkiksi oman osaamisen kasvaessa työtehtävät sujuvat helpommin ja itsetunto paranee. Kun teknologia ja työssä tarvittavat aihealueet ovat entistä paremmin hallussa, haasteiden vastaanottaminen ei enää ahdista tai pelota.

Ja mikä parasta, työn ohessa oppimisesta voi tulla tapa ja osa yrityskulttuuria, joka motivoi ja vie koko yritystä voimakkaasti eteenpäin oikeaan suuntaan.

Miten jatkuvan oppimisen luomaan hyvän kehään sitten voi päästä? Yksi vaihtoehto on hyvin suunniteltu verkko-oppimisratkaisu.

Verkko-opiskelu on joustava ja tehokas tapa oppia

Mitä hyötyä verkko-opiskelu tarjoaa perinteisiin luokkakoulututuksiin verrattuna?

  1. Verkko-opiskelu on joustavaa. Voit opiskella silloin, kun se sinulle parhaiten sopii tai kun tieto pitää löytyä nopeasti. Verkossa opiskelet omaan tahtiin, voit katsella ja kuunnella saman koulutusvideon niin monta kertaa kuin on tarvetta ja opit nolostumatta.
  2. Verkko-opiskelu on skaalautuvaa. Palvelu on pilvessä, joten nettiyhteydellä pääset siten käsiksi laitteella kuin laitteella, oletpa sitten junassa, hotellissa tai laiturilla läppärillä, tabletilla tai älykännykällä. Ja voit suunnitella opintosi sellaiseen järjestykseen, mikä itselleen parhaiten sopii. Toimii!
  3. Verkko-opiskelu on tehokasta ja taloudellista. Säästät aikaa ja rahaa, kun sinun ei tarvitse varata sitä matkustamiseen tai siirtymisiin. Verkossa opiskelu on ilmastoteko ja vihreämpää opiskelua.
  4. Verkko-opiskelu on mitattavaa ja tarkasti raportoitavissa. On myös tärkeää, että verkko-oppimisympäristö tarjoaa jonkinlaisen mahdollisuuden seurata oman ja henkilöstön kehittymistä. Seurantaa ja kehittämistä varten tarvitaan selkeä raportointityökalu.

Apua, miten verkossa opiskellaan oikein?

Oikeaa tai väärää tapaa verkko-oppimisessa ei ole. Pääasia on, että oppimisesta tulee helppo ja mukava rutiini.

Verkossa yksin opiskeleminen saattaa joskus tuntua työläältä, mutta miltä kuulostaisi aamun aloitus kahvikupposen ja 10 minuutin hetki koulutusvideoita katsellen? Toimistolla voisi opiskella vaikka yhdessä kollegan kanssa tai tiimissä viikkopalaverin alussa.

Sujuva verkossa opiskelu tarvitsee selkeän ja helppokäyttöisen oppimisympäristön. Yksi hyvä vaihtoehto on opiskella Wistec Onlinen verkkokursseilla.

Opiskelu-innostusta lisäämään voidaan käyttää keppiä tai porkkanaa. Kunkin opiskelijan suoriutumista ja lopputestien tuloksia voi helposti seurata raportoinnin avulla, joka on yleensä HR:n käytössä. Itse olen positiivisuuden kannalla, mutta esimerkiksi GDPR-kurssit tai Tietoturvakurssit saattavat vaatia hieman keppiä siihen, että kaikki varmasti osallistuvat. Yrityksissä voidaan tietysti myös palkita aktiivisia kursseilla kävijöitä vaikka leffalipuilla, herkkukoreilla, intran onnistumistarinalla tai muilla huomionosoituksilla.

Miksi et siis innostaisi henkilöstöäsi oman osaamisen kehittämiseen verkossa? Lue lisää monipuolisesta verkkokurssien tarjonnasta ja kokeile itse Wistec Onlinea!