Menestys kiinnostaa ja kiehtoo. Sekä julkisissa että yksityisissä organisaatioissa mitataan monin eri tavoin suoriutumista. Menestykseen liittyy kuitenkin aina myös epäonnistumisen mahdollisuus. Epävarmassa maailmankuvassa paradoksien hallinta ja johtaminen auttaa tuloksiin pääsemisessä ja epävarmuuden sietämisessä. Koulutuksen tavoitteena on yhdessä opetella tunnistamaan omaan toimintaamme liittyviä paradokseja ja siten johtaa organisaatioita kohti kestävää kasvua ja menestystä.
Tavoite
Koulutuksen tavoitteena on ymmärtää, miten paradoksit vaikuttavat organisaatioissa ja miten niitä voidaan hallita. Tavoitteena on myös oppia, miksi kestävän kasvun ja onnistumisen kulttuurin rakentaminen edellyttää paradoksiajattelun kehittämistä. Koulutus auttaa myös tunnistamaan paradokseja omassa toiminnassamme.
Kenelle
Koulutus sopii esihenkilöille ja ylimmälle johdolle. On hyvä, jos sinulla on jonkin verran kokemusta johtamistyöstä. Tämä ei kuitenkaan ole koulutukseen osallistumisen edellytys. Riittää, että olet kiinnostunut johtamistyöstä tulevaisuudessa.
Vaativuustaso
Taso 2: Edistynyt taso – Yleisluontoisempaa tietoa ja helposti sisäistettävä sisältö. Perustutkinnon ylläpitoon ja ammattitaidon kehittämiseen.
Koulutuksen sisältö
- Menestys epävarmassa maailmankuvassa
- Organisaation paradoksit ja niiden tunnistaminen
- Kestävän kasvun ja onnistumisen kulttuurin rakentaminen paradoksiajattelua kehittämällä.
Avainsanat
suoriutuminen, tulokset, organisaatio, johtaminen, paradoksiajattelu
Kouluttajakuvaus
Henna Väätäinen on oikeustieteen maisteri ja varatuomari. Henna on onnistumishakuisen organisaation väitöskirjatutkija. Työurallaan Henna on toiminut mm. kehitysjohtajana, liiketoimintajohtajana ja kaupungin lakimiehenä. Henna on strategisen ajattelun ammattilainen, joka on työurallaan luonut kestävää johtamista, kasvua ja hyvinvointia. Strategisen työskentelyn, yritysten valmentamisen ja organisaation sisäisen kehittämisen kokemusta on kertynyt yli 20 vuoden ajalta. Hänen vahvuutenansa on kyky kuunnella, suunnitella ja johtaa muutosprosesseja hyödyntäen kouluttamista ja valmentavia metodeja. Kouluttajana Henna saa kiitosta käytännönläheisestä lähestymistavastaan.