SQL-kielen perusteet -koulutuksen käytyäsi ymmärrät paremmin tietokantojen rakenteita sekä osaat tehdä tietokantoihin tehokkaita hakukyselyitä. Käytämme standardoitua SQL-kieltä, joten voit hyödyntää oppimaasi kaikissa SQL-tietokannoissa. Keskitymme lähinnä hakukyselyiden tekemiseen, mutta lisäksi saat perusteet tietokannan sisällön ja rakenteiden hallintaan SQL-kielellä. Teemme myös runsaasti perusharjoituksia.
Tavoite
Koulutuksen jälkeen ymmärrät paremmin tietokantojen rakenteita ja osaat tehdä tehokkaita SQL-kyselyitä sekä luoda tietokantarakenteita ja päivittää tietokantojen tietoja SQL-kielellä.
Kenelle
Kurssi on tarkoitettu sellaisille tietokantojen käyttäjille, joilla ei ole ollenkaan tai vain vähän tietoa SQL-kyselykielestä.
Ohjelmaversio
Koulutus ei ole ohjelmisto- tai tietokantasidonnainen.
Koulutuksen sisältö
Tietokantojen perusteiden kertaus
- Mikä on tietokanta? Tietokanta tiedon tallennusmuotona. Yksi- ja moniulotteiset tietokannat.
- Millainen tietokanta on rakenteeltaan? Relaatiomalli ja siihen pohjautuvat tietokannat.
- Ymmärrätkö tietokantaterminologiaa? Yhteys, avainkenttä sekä vierasavainkenttä ja niihin liittyvät käsitteet.
- Mihin SQL perustuu? Lyhyt SQL-kielen historia.
SQL-kyselyn perusrakenne
- Miten haen tietoa tietokannoista? Hakukyselyn luonti yhteen tauluun.
- Miten rajaan tulosjoukkoon tulevaa tietoa? Ehdot hakukyselyissä. Kyselyiden parametrointi. Kaavojen ja funktioiden käyttö ehdoissa.
- Miten voin määritellä tulosjoukon tietueiden järjestyksen? Lajittelujen tekeminen
- Voinko yhdistää kyselyyn laskentaa? Laskenta yhteenvetofunktioilla ja laskennallisten kenttien muodostaminen tulosjoukkoon.
- Voinko hakea tietoa useammasta taulusta? Inner Join, Outer Join, Union
- Voinko korvata liitoksen jollakin tavoin?
Tietokannan tietojen muokkaaminen
- Voinko hallita tauluissa olevia tietoja kyselyillä? Tiedon lisääminen, päivittäminen ja poistaminen.
Kyselyiden optimointi
- Miten saan luotua tehokkaita, nopeasti suoritettavia kyselyitä? Kyselyiden nopeuden mittaaminen ja kyselyiden optimointi.
- Mikä on indeksi? Tietokannan indeksoinnin vaikutus kyselyiden tehokkuuteen. Indeksien luonti.
Avainsanat
SQL, Hakukyselyt, Tietokanta, Relaatiomalli
Kurssilainen –
Kouluttaja oli ammattitaitoinen ja järjestelyt kunnossa. Ei myöskään tullut väsyneitä hetkiä, kun toimintaa oli riittävästi. Ehkä, kun oli kyse peruskurssista olisi voitu pysyä perusasioissa loppuun asti ja tankata vielä lisää perusasioita. Kun harjoituksia tehtiin, olisi voitu tehdä muutamia harjoituksia aihealueesta ensin yhdessä, josta asia olisi auennut paremmin. Riippuu oppijastakin, mutta itse opin toistamalla.
Kurssilainen –
Kurssilainen –
Kurssi oli hyvä ,mutta harjoitustehtävät oli hiukan hankalia aloittelijalle. Hiukan hitaampi eteneminen olis vähän helpottanut oppimista.
Kurssilainen –
Materiaali kelpaisi päivitystä, harjoitukset hyviä
Kurssilainen –
Kaikki sujui hienosti ja odotusten mukaan.
Kurssilainen –
Johtuen nolla lähtötilanteesta tulos oli mielestäni loistava – ymmärrys lisääntyi roimasti.
Kurssilainen –
Asia on keltanokalle haastaavaa, joten helpottaisi opiskelua jos opetusmateriaaleissa ja harjoitustehtävissä olevat virheet korjattaisiin. Se sekoittaa tarpeettomasti. Luokkahuoneessa tuli loppupäivästä liian kuuma ja huono ilma. Muilta osin erittäin hyvä kurssi ja kouluttaja. Tiivistahtinen mutta sitä tasoitti päivän sopiva pituus ja hyvät tauot. Ne tulivat tarpeeseen. Kiitos!
Kurssilainen –
Kurssi oli erinomainen ja vastasi tarpeitani erinomaisesti.
Kurssilainen –
Osaava kouluttaja, hyvä ulosanti ja asiantuntemus. Käytännön esimerkit avasivat hyvin asiaa. Vielä niitä ihan perusteita olisi voinut vähän enemmän käydä tällaiselle nollasta aloittavalle, iltapäivää kohden vauhti tuntui aina kiihtyvän.
Kurssilainen –