Jatkokurssi 7.2.2023 pidettyyn työajan poikkeuslupien perusteisiin. Voit myös ilmoittautua tähän koulutukseen, vaikka et olisi käynyt ensimmäistä koulutusta. Tässä koulutuksessa syvennymme tarkemmin Työajan poikkeuslupakäytäntöjen ongelmatapauksiin ja niihin liittyvään oikeuskäytäntöön, sekä annetaan vinkkejä poikkeuslupien hakuprosessiin.
Tavoite
Avata poikkeuslupien mekanismi ja pyrkiä arvioimaan lupaviranomaisen päätösharkinnan taustalla vaikuttavia tekijöitä ja niiden merkitystä.
Syventyä työajan poikkeuslupakäytäntöjen koettuihin ongelmakohtiin ja niihin liittyvään oikeuskäytäntöön. Tässä aiheessa pääpaino viimeaikaisella ratkaisukäytännöllä ja etenkin sen vaikutuksella tuleviin lupiin
Tarjota työkaluja sekä ajatuksia poikkeuslupien hakemiseen. Koulutuksessa on erityisesti tarkoitus kiinnittää huomiota siihen, miten tiettyjä haluttuja lupaehtoja mahdollisesti tulisi perustella, mikäli niiden suhteen haluaa poiketa ”valtavirrasta”.
Kenelle
Koulutus tarjoaa tehokkaan ja syvällisen tietopaketin hyvinvointialueidensa pelastus- ja ensihoitotoimialan työajan poikkeusluvista vastaavalle ja niiden parissa työskentelevälle henkilöstölle. Toimii myös syventävänä kurssina esimerkiksi hyvinvointialueiden asiantuntijoille ja juristeille, joille pelastustoimen ja ensihoidon työaikajärjestelmä ei ole entuudestaan tuttu.
Koulutuksen sisältö
Työajan poikkeusluvat pelastustoimessa ja ensihoidossa – jatkokurssi
- Poikkeusluvan anatomia
- AVI lupaviranomaisena
- Poikkeuslupien nykytilanne
- Muuttuvat ehdot
- Hyvinvointialue ja poikkeuslupa, esimerkiksi ylityölaskennan näkökulmasta
- Poikkeuslupien tulevaisuus
Avainsanat
pelastustoimi, ensihoito, poikkeusluvat, sote, työaika, vuorokausirytmi
Kouluttajakuvaus
Kouluttajana toimii Jari Koivuluoma.
Jarilla on kokemusta palkansaajajärjestön työmarkkinalakimiehen ja asianajotoimiston lakimiehentehtävistä sekä operatiivisena palomiehenä toimimisesta. Laaja-alainen käytännön kokemus pelastustoimen ja ensihoidon juridiikasta, neuvottelutoiminnasta sekä viranhaltija- ja virkamiesoikeudesta. Tuore näkökulma työyhteisön kriisien kohtaamiseen ja työhyvinvointiin. Osaamisalueet: työoikeus, työehtosopimusoikeus, työaikalaki, operatiivinen pelastustoimi ja kriisivalmius, valtion, kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijoita koskeva lainsäädäntö,VES, KVTES ja TS, käytännön moniviranomaistoiminta.