Mitä tehdä, jos työpaikalla epäillään jonkun käyttävän asemaansa väärin? Entä jos joku on päätynyt kertomaan valheita vaikkapa esihenkilöönsä liittyen? Mikä työnantajan vastuu on tällaisessa tilanteessa? Millaisia seurauksia valehtelusta voi työpaikalla seurata? Tutustumme, tässä koulutuksessa valehteluun ja valehteluepäilyihin liittyviin työpaikalla askarruttaviin oikeudellisiin kysymyksiin, sekä käymme läpi esimerkkien avulla, miten totuuden ja valheen raja on erilaisissa oikeustapauksissa vedetty.
Tavoite
Koulutuksen tavoitteena on antaa käsitys työpaikan valehtelun oikeudellisista ja käytännön näkökulmista sekä tarjota välineitä valehtelun tunnistamiseen, hallintaan ja ennaltaehkäisyyn työympäristössä, edistäen organisaation luottamusta ja riskienhallintaa.
Kenelle
Koulutus on suunnattu esihenkilöille, johtajille, henkilöstöhallinnon ammattilaisille, sekä muille asiasta kiinnostuneille.
Vaativuustaso
Taso 2: Edistynyt taso – Yleisluontoisempaa tietoa ja helposti sisäistettäväsisältö. Perustutkinnon ylläpitoon ja ammattitaidonkehittämiseen.
Koulutuksen sisältö
Valehtelu työpaikalla – oikeudellinen näkökulma
Avainsanat
valehtelu, konflikti, esihenkilön juridiikka
Kouluttajakuvaus
Kouluttajana toimiva Asianajotoimisto Legistum Oy:n osakas ja asianajaja Teppo Laine on toiminut asianajana vuodesta 2008 lähtien. Tätä ennen hän toiminut muun muassa yksityisyrittäjänä liikejuridiikan alalla vuodesta 2001 lähtien sekä lukuisissa vastuutehtävissä ravintola-alalla. Hän on erikoistunut vahingonkorvaus- sekä työoikeuteen. Koulutusuraa on myös ehtinyt kertyä yli 10 vuotta. Teppo ei jätä ketään kylmäksi. Koulutuksissa ei paneuduta yksittäisiin lainkoukeroihin, vaan asiat käydään läpi käytännönläheisesti ja Tepon omien tarinoiden pohjalta.