Canvalla videoiden luominen on helppoa ja hauskaa! Tässä koulutuksessa opit käyttämään Canvan videoeditointityökaluja ja luomaan näyttäviä somevideoita. Käsittelemme videoelementtien animointia, siirtymiä ja äänen lisäämistä. Koulutus sopii kaikille, jotka haluavat oppia tekemään Canvalla dynaamisia somevideoita.
Tavoite
Koulutuksen jälkeen osaat aloittaa videoprojektin Canvassa, sekä lisätä ja animoida tekstiä, kuvia ja grafiikkaa. Opettelemme myös lisäämään siirtymätehosteita ja ääntä videoihin, sekä viemään videosi ulos Canvasta somekäyttöön sopivassa tiedostomuodossa.
Kenelle
Koulutus sopii kaikille, jotka haluavat oppia tekemään videoita Canvalla. Canvan alkeiden osaamisesta on hyötyä, mutta se ei ole välttämätöntä.
Ohjelmaversio
Käytämme Canvaa selaimen kautta. Videoiden editointi Canvassa onnistuu myös sovelluksen ilmaisella versiolla. Jos haluat harjoitella mukana, voit luoda ilmaiset Canva-tunnukset ennen koulutusta, tai koulutuksen aikana. Jos osallistut harjoituksiin, valmistaudu kirjautumaan Canvaan omilla tunnuksillasi.
Koulutuksen sisältö
Esittely ja käyttöönotto
- Canvan käyttöönotto
- Canvan eri versiot: Maksullinen, ilmainen ja tiimeille
Videoiden luominen Canvassa
- Videoprojektin aloittaminen alusta tai valmiista mallipohjasta
- Elementtien lisääminen videolle (kuvat, videoklipit, tekstit, grafiikat)
- Elementtien ja tekstin animointi
- Siirtymien lisääminen videoiden välille
- Äänen lisääminen (musiikki, ääniefektit tai oman puheen tallentaminen)
Videoiden muokkaus
- Aikajanan käyttö
- Videoklipin jakaminen ja trimmaaminen
- Videon keston säätäminen
- Taustamusiikin ja äänenhallinnan perusteet
Tallentaminen ja julkaisu
- Videon tallentaminen omalle koneelle
- Julkaiseminen someen suoraan Canvasta
Avainsanat
seurakunta, järjestö, kunta, hyvinvointialue, viestintä, Canva, video, somevideot, videoeditointi, animaatiot, some, sosiaalinen media
Kouluttajakuvaus
Kouluttajana toimii Eduhousella digitaitokouluttajana ja sisällöntuottajana työskentelevä Tanja Lehto. Tanjan intohimona on auttaa työntekijöitä ja organisaatioita kehittymään koulutuksen keinoin. Hän kouluttaa monenlaisia digitaitoihin liittyviä aiheita, ja on erityisen kiinnostunut teknologian suhteesta yhteiskuntaan ja ihmisyyteen. Koulutukseltaan Tanja on yhteiskuntatieteiden maisteri ja sosionomi, aiemmin hän on työskennellyt kasvatuksen ja ihmissuhdetyön parissa niin verkon välityksellä kuin kasvokkainkin.