1.1.2025 tulee voimaan uusi laki työllistymisen monialaisesta edistämisestä. Koulutuksessa käsitellään työllisyyspalvelujen, hyvinvointialueiden ja Kelan yhteistyötä ohjaava keskeinen lainsäädäntö ja ajankohtaiset lakimuutokset: mitä yhteistyön toteuttamisesta säädetään, miten tietoa toimijoiden välillä vaihdetaan ja millaisia ovat yhteistyöhön osallistuvien työntekijöiden velvollisuudet?
Tavoite
Tavoitteena on, että koulutuksen käytyään osallistujalla on kokonaiskuva työllisyyspalvelujen, hyvinvointialueiden ja Kelan monialaista yhteistyötä ohjaavasta sääntelystä ja sen soveltamisesta käytännössä.
Kenelle
Koulutus on suunnattu erityisesti hyvinvointialueiden aikuissosiaalityön ja kuntien työllisyyspalvelujen työntekijöille, jotka osallistuvat monialaiseen yhteistyöhön, sekä muille työntekijöille ja esihenkilöille, jotka tarvitsevat työssään tietoa asiaa koskevasta lainsäädännöstä. Koulutus soveltuu myös esimerkiksi päätöksiä tekeville viranhaltijoille ja Kelan asiantuntijoille, jotka toimivat monialaisessa yhteistyössä työllisyyspalvelujen ja aikuissosiaalityön kanssa.
Koulutuksen sisältö
Monialainen yhteistyö työllistymisen edistämisessä
- Monialaisen yhteistyön tavoitteet ja tarkoitus
Monialaisen yhteistyön lakiperusta
- Uusi laki työllistymisen monialaisesta edistämisestä
- Sosiaalihuoltolain sääntely ja hyvinvointialueen vastuut
- Muu yleis- ja erityislainsäädäntö tiiviisti
Kunta, hyvinvointialue ja Kela yhteistyötahoina – mitä tulisi huomioida?
- Työllistymistä edistävä monialaisen tuen yhteistoimintamalli tiiviisti
- Muut monialaisen yhteistyön tilanteet
Monialaisen työn tiedonvaihto – miten se onnistuu?
- Mitä lainsäädäntöä tiedonvaihtoon kulloinkin sovelletaan?
- Milloin tarvitaan asiakkaalta lupa tietojenvaihtoon?
- Miten tiedonsaanti ja tiedon luovuttaminen perustellaan?
Avainsanat
monialainen yhteistyö, työllisyyspalvelut, aikuissosiaalityö, työllistymisen edistäminen, tiedonvaihto, salassapito, tietopyyntö
Kouluttajakuvaus
Asiantuntija, OTM Amanda Lindström. Amanda on laajasti sote-juridiikkaan ja hyvään hallintoon perehtynyt juristi. Amandan osaamisalueita ovat erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen ja monialaisen työn juridiikka, julkinen hallinto ja päätöksenteko sekä salassapito ja tiedonvaihto sote-alalla. Amanda on kokenut ja kehuttu kouluttaja.