Hyvin johdetulla ja organisoidulla työllä on monia myönteisiä vaikutuksia yksityiselämän hyvinvointiin ja terveyteen. Toisaalta vapaa-aika kriiseineen, elämäntapoineen, ihmissuhteineen ja taloudellisine tilanteineen heijastuu työssä suoriutumiseen ja työhyvinvointiin. Hyvä työaikasuunnittelu ja aikavarkaiden tunnistaminen ovat tärkeä osa itseohjautuvuustaitoja, joita työelämässä entistä enemmän tarvitaan.
Tavoite
Koulutuksen tavoitteena on tarjota osallistujille eväitä mahdollistaa oivalluksia parempaan ajanhallintaan ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseen. Mitä itse voin tehdä? Miten työnantaja voi tukea työyhteisöä ja yksilöä?
Kenelle
Koulutus on tarkoitettu työntekijöille, heidän esihenkilöilleen sekä kaikille työhyvinvoinnin kehittämisestä kiinnostuneille työpaikan toimijoille. Osallistuminen ei edellytä erityistä lähtötasoa.
Vaativuustaso
Taso 1: Perustaso – Osallistujalta ei vaadita aiempaa tietoa aiheesta.
Koulutuksen sisältö
Työn ja vapaa-ajan yhteen sovittaminen ja ajanhallinta
- Hyvinvointi ja toimintakyky – työhyvinvointi ja työkyky
- (R) ajattoman työn riskit
- Työaika ja palautuminen
- Aikavarkaiden tunnistaminen ja kukistaminen
- Työn ja vapaa-ajan harmoniaa tukeva kulttuuri ja käytännöt
Avainsanat
Ajanhallinta, palautuminen, hyvinvointi
Kouluttajakuvaus
Päivi Rauramo, työhyvinvoinnin lähettiläs, työterveyden, -turvallisuuden ja -hyvinvoinnin toimii asiantuntijana Työturvallisuuskeskuksessa. Hän on tietokirjailija ja kokenut kouluttaja ja luennoitsija. Koulutukseltaan hän on työfysioterapeutti ja terveystieteiden maisteri.