Työkyvyn johtaminen on ajankohtaisempaa kuin koskaan. Kilpailemme tuottavasta ja sitoutuneesta henkilöstöstä samalla, kun väestö ikääntyy ja mielenterveysongelmien määrä kasvaa. Johtamalla työkykyä voi ihmisten hyvinvointi ja organisaation tuottavuus kulkea käsi kädessä vaihtelevissakin tilanteissa. Tässä koulutuksessa tutustumme työkykyjohtamisen mahdollisuuksiin.
Tavoite
Tästä koulutuksesta saat perustiedot työkyvyn ja työkykyjohtamisen käsitteistä sekä löytävät perusteluja sille, miksi työkykyä tulee johtaa. Lisäksi tutustut työkykyjohtamisen kehittämiseen liittyviin osa-alueisiin sekä saat ideoita oman työpaikan työkykyjohtamisen kehittämiseen.
Kenelle
Koulutus sopii erityisesti esihenkilöille, HR- ja työsuojeluhenkilöstölle sekä kaikille muille, jotka ovat kiinnostuneita työkykyjohtamisen kehittämisestä.
Vaativuustaso
Taso 2: Edistynyt taso – Yleisluontoisempaa tietoa ja helposti sisäistettäväsisältö. Perustutkinnon ylläpitoon ja ammattitaidonkehittämiseen.
Koulutuksen sisältö
Työkykyjohtamisen mahdollisuudet
- Työkyvyn johtamisen osa-alueet
- Työkyvyn kehittämisen työkalut
- Inspiraatiot kehittämistyöhön omalla työpaikalla
Avainsanat
Työkykyjohtaminen, työkyky, johtamisen kehittäminen
Kouluttajakuvaus
Olen Satu Rantamaa ja työskentelen Työturvallisuuskeskuksessa erityisasiantuntijana. Koulutukseltani olen TtM, fysioterapeutti AMK sekä tradenomi. Ennen nykyistä työtäni sain työskennellä pitkään sote-alan esihenkilötehtävissä, missä työnkuvaani kuului myös mm. työsuojelupäällikön sekä työkykykoordinaattorin tehtävät. Työkykyjohtaminen kiinnostaa minua erityisesti sen vuoksi, että se on toimiva keino kehittää työtä ja työpaikkaa sekä yksilön että organisaation hyväksi.