Voinko käyttää verkossa olevia aineistoja vapaasti? Missä määrin voin turvallisesti käyttää toisen tekstejä, kuvia, videoita tai ideoita omassa työssäni?
Jokaisen omasta roolista riippumatta pitää hallita perusasiat tekijänoikeuksin suojatun materiaalien käytössä. On sitten markkinoinnin tai viestinnän ammattilainen tai kuka tahansa tietotyöläinen – tekijänoikeuskysymyksiin törmää varmasti ennemmin tai myöhemmin!
Tavoite
Tässä koulutuksessa opit perusasiat tekijänoikeuksista sekä sen, miten eri materiaaleja saa käyttää verkossa. Käymme läpi, milloin tekijänoikeus on huomioitava, mitä materiaaleja voi vapaasti hyödyntää ja miten käyttää suojattua sisältöä laillisesti.
Kenelle
Koulutus sopii kaikille tietotyötä tekeville, jotka valmistelevat mitä tahansa tekstejä, esityksiä tai koulutuksia organisaation sisäiseen tai ulkoiseen käyttöön. Tässä koulutuksessa otat perusasiat haltuun käytännönläheisten esimerkkien kautta!
Vaativuustaso
Taso 2: Edistynyt taso – Yleisluontoisempaa tietoa ja helposti sisäistettävä sisältö. Perustutkinnon ylläpitoon ja ammattitaidonkehittämiseen.
Koulutuksen sisältö
Tässä koulutuksessa opit:
- Esimerkkejä – Miten tilanteessa pitäisi toimia?
- Minkälaista materiaalia saa käyttää ja milloin tekijänoikeus on huomioitava?
- Mitä tekijänoikeuden suojaama sisältö tarkoittaa?
- Käytännöt suojatun materiaalin vastuulliseen käyttöön?
- Miten tunnistaa vapaasti käytettävissä oleva materiaali?
- Tekoälyn tuottama sisältö? Kurkistus muutamaan ajankohtaisasiaan
Avainsanat
tekijänoikeudet, immateriaalioikeudet, digitaidot
Kouluttajakuvaus
Miia Oulasvirta (OTM ja KTM) työskentelee Eduhousella lakiasiainjohtajana ja tietosuojavastaavana. Päätyönsä ohella hän kouluttaa mm. immateriaali-, sopimus- ja työoikeudellisista aihepiireistä ja tietosuoja-aiheista. Miian koulutuksissa korostuvat käytännönläheiset ohjenuorat, esimerkit ja oikeustapaukset.