Työhyvinvointi ei ole sattumaa vaan sitä tulee johtaa. Työhyvinvoinnin yksi oleellinen osa on sosiaalinen hyvinvointi eli esimerkiksi työpaikan sosiaaliset suhteet ja yhteisöllisyys. Hankalat tilanteet työpaikalla, kuten konfliktit tai jopa työpaikkakiusaaminen heikentävät työhyvinvointia. Miksi ja miten kannattaa edistää yhteisöllisyyttä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta työssä? Tässä koulutuksessa sukellamme sosiaalisen hyvinvoinnin hyötyihin ja riskeihin, joita syntyy, jos sitä ei kehitetä. Mitä mittareita ja miksi tarvitaan johtamisen tueksi, kun yhteisöllisyyttä on vaikea mitata?
Tavoite
Koulutuksen tavoitteena on konkretisoida työhyvinvoinnin johtamista ja siinä tarvittavaa tietoa sekä tuoda näkyväksi sosiaalisen hyvinvoinnin tarve ja hyöty työssä. Koulutuksen jälkeen johdat ja kehität työhyvinvointia sekä sosiaalista hyvinvointia tietoon perustuen
Kenelle
Koulutus on tarkoitettu esihenkilöille ja myös työsuojeluyhteistoimintaa kehittäville. On toivottavaa, että edellä kuvatuista tehtävistä on jo kokemusta, jotta osallistuja saa uusia oivalluksia omaan työhön tai oman työpaikan työhyvinvoinnin johtamiseen.
Vaativuustaso
Taso 2: Edistynyt taso – Yleisluontoisempaa tietoa ja helposti sisäistettävä sisältö. Perustutkinnon ylläpitoon ja ammattitaidonkehittämiseen.
Koulutuksen sisältö
- Mitä työhyvinvointi ja sosiaalinen hyvinvointi ovat tutkimuksien valossa?
- Sosiaalisen hyvinvoinnin johtaminen
- Sosiaalisen hyvinvoinnin vähenemisen riskit
- Johtamisen hyödyt
- Mittarit ja niiden seuraaminen
Avainsanat
työhyvinvointi, mittarit, yhteenkuuluvuus, yhteisöllisyys, esihenkilö, työsuojelu
Kouluttajakuvaus
Pirkko Mäkinen, FM toimii Työturvallisuuskeskuksessa erityisasiantuntijana. Hän kouluttaa monista työsuojelun ja työelämän kehittämisen aiheista. Hänen vastuualueenaan on Työhyvinvointikortti®. Pirkko innostuu ratkaisujen hakemisesta työturvallisuuden ja -hyvinvoinnin haasteissa.