Merkitse kalenteriisi 28.10.2025 ja tule linjoille Esihenkilötyö kunnissa ja hyvinvointialueilla – koulutuspäivään! Tässä koulutuspäivässä pureudumme mm. esihenkilötyön rajoihin, ajankohtaisiin kuntien ja hyvinvointialueiden kysymyksiin sekä tarjoamme konkreettisia työkaluja, joita voit hyödyntää osana päivittäistä työarkea. Tervetuloa kehittämään esihenkilöosaamistasi muiden alan ammattilaisten kanssa!
Tavoite
Koulutuspäivän tavoitteena on vahvistaa osallistujien esihenkilöosaamista ja tarjota työkaluja esihenkilötyön tueksi. Koulutuspäivä tarjoaa hetken pysähtyä omien pohdintojen äärelle esihenkilötyön näkökulmasta.
Kenelle
Koulutuspäivä on tarkoitettu kunnissa ja hyvinvointialueilla työskenteleville esihenkilötyötä tekeville.
Koulutuksen sisältö
9.00-9.05 Koulutuspäivän alkusanat
9.05-10.05 Missä menevät esihenkilötyön rajat? – Katariina Sorvanto, juristi ja työyhteisövalmentaja, Katakoski Oy
- Työnantajan ja työntekijän keskeiset oikeudet ja velvollisuudet
- Työntekijöiden yhdenvertainen ja tasapuolinen kohtelu – säännöt ja käytännön esimerkkejä
- Ikäviin tilanteisiin puuttuminen arjessa – miten arvioidaan ja tartutaan toimeen?
- Esihenkilötyön TOP 5 myönteistä työkalua – myös harmien ennaltaehkäisyn kannalta
10.05-10.15 Tauko
10.15-10.45 Missä menevät esihenkilötyön rajat – Case-klinikka: ongelmia ja ratkaisuja – Katariina Sorvanto, juristi ja työyhteisövalmentaja, Katakoski Oy
- Sinun ennakkokysymyksesi
- Aikaa kysymyksille ja keskustelulle
10.45-12.00 Puheenvuoro päivittyy
12.00-13.00 Lounas
13.00-13.30 Tositarinoita esihenkilötyön hankaluudesta ja ihanuudesta – Jan Bäckman, projektipäällikkö, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue
13.30-13.35 Tauko
13.35-14.50 Esihenkilön voimavarat: Työn rooli mielen hyvinvoinnille ja palautumisen merkitys – Jonna Koivisto ja Minna Kalliomäki
- Työn merkitys mielen hyvinvoinnille: työ voimavarana, psykologisten perustarpeiden täyttyminen, itsetuntemus ja tunnetaidot
- Tauko
- Palautumisen merkitys työssä: päiväaikaisen vireystilan vaikutus ja uni, omien rajojen asettaminen
14.50-15.00 Koulutuspäivän päätössanat
Eduhouse pidättää oikeudet mahdollisiin aikataulumuutoksiin.
Avainsanat
esihenkilö, kunta, hyvinvointialue, koulutuspäivä
Kouluttajakuvaus
Kouluttajina toimivat Katariina Sorvanto, Jan Bäckman, Jonna Koivisto sekä Minna Kalliomäki.
Kouluttajana toimii Katariina Sorvanto, KataKoski Oy:stä. Katariina on juristi ja työyhteisövalmentaja, joka on pian kymmenen vuoden ajan kouluttanut niin yksityisen kuin julkisen sektorin johtoa, esihenkilöitä ja työntekijöitä. Katariina on myös työskennellyt esihenkilönä ja toiminut monissa eri luottamustehtävissä. Katariina on saanut erinomaista palautetta käytännönläheisestä koulutusotteestaan. Koulutuksissaan Katariina yhdistää olennaisen lainsäädännön ja oikeuskäytännön soveltamisen hyvään johtamiseen ja lähiesihenkilötyöhön.
Jan Bäckman työskentelee projektipäällikkönä Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella. Hänellä on esihenkilö- ja kehittämiskokemusta eri soteorganisaatioista sekä julkiselta että yksityiseltä puolelta. Hän elää moton “Ole se muutos mitä haluat nähdä maailmassa” mukaan.
Kouluttajana toimii FM, AmO, johdon työnohjaaja CSLE, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti Minna Kalliomäki. Hän on monipuolinen HR- ja ohjaustyön ammattilainen, joka on kerryttänyt laajaa kokemusta eri toimialoilta. Minna on työskennellyt pitkään esihenkilö- ja johtoryhmätehtävissä. Hänen erityiset mielenkiinnon kohteensa liittyvät työhyvinvointiin, ihmisten johtamiseen, ratkaisukeskeisyyteen ja positiiviseen psykologiaan. Tällä hetkellä Minna työskentelee yrittäjänä tarjoten työnohjaus-, lyhytterapia-, valmennus- ja työyhteisösovittelupalveluja.
Kouluttajana toimii KM, AmO, ratkaisukeskeinen valmentaja ja mentori Jonna Koivisto. Hän on kokenut henkilöstön kehittämisen, esihenkilötyön ja johtamisen asiantuntija. Jonnan ydinosaamista ovat erilaiset ihmisten johtamisen aihealueet, kuten osaamisen johtaminen, valmentava johtaminen, etäjohtaminen ja tunnejohtaminen sekä esihenkilön vastuiden, roolien ja osaamisen kokonaisuus. Jonna toimii parhaillaan johtamisen lehtorina korkeakoulussa ja työskentelee tämän lisäksi erilaisissa valmennus-, koulutus ja mentorointitehtävissä.