Python on yksi maailman suosituimmista ohjelmointikielistä ja se sopii erinomaisesti mm. Verkkosivujen ohjelmointikieleksi sekä tiedon analysointiin ja esittämiseen. Tässä koulutuksessa lähdemme liikkeelle aivan perusasioista etkä tarvitse aiempaa kokemusta. Runsaiden harjoitusten avulla opit hahmottamaan Pythonin monipuolisuuden ohjelmointikielenä.
Tavoite
Opit hyödyntämään Python-kieltä erityisesti datan analysoinnissa ja esittämisessä. Koulutuksen jälkeen tunnet kielen perussyntaksin sekä osaat käyttää kirjastoja, joita tarvitaan datan analysoinnissa ja esittämisessä. Kurssilla opit mm. miten Excel-dataa voi analysoida Pythonilla ja tiedosta voi luoda monipuolisia kaavioita.
Kenelle
Koulutus on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat oppia ohjelmoimaan Python-kielellä ja haluavat esimerkiksi analysoida suuria tietomääriä ja luoda tiedoista kaavioita.
Ohjelmaversio
Tässä koulutuksessa käytetään Anaconda -sovelluksen uusinta versiota (ilmainen). Löydät sen alla olevan linkin kautta; Anaconda | Anaconda Distribution.
Suosittelemme lataamaan sovelluksen tietokoneelle ennen koulutuksen alkua.
Koulutuksen sisältö
Python-kielen käyttökohteet
Millainen kieli Python on?
Ohjelmointiympäristöt
Kielen perussyntaksi
- Puolipiste
- Kommentit
- Isot ja pienet kirjaimet
- Sisennykset
Tekstin tulostus
Muuttujat ja tietorakenteet
- Muuttujan nimeäminen
- Tietotyypit
- Arvon asettaminen muuttujaan
- Arvon lukeminen muuttujasta
- Muuttujan tietotyypin muuttaminen
- List
- Tuple
- Set
- Dictionary
Laskenta
- Operaattorit
- Esimerkkejä laskennasta
Käyttäjän syötteen lukeminen
Ohjausrakenteet
- Ehtorakenteet
- Toistorakenteet
Taulukkomuotoisen datan käsittely
- Pandas-kirjasto
- Erityyppisen tiedon tuonti käsiteltäväksi
- Tiedon yhdistäminen taulukoista
- Taulukoiden muokkaaminen
- Laskenta
- Pivot-taulukot
Grafiikan perusteet
- Matplotlib
- Pandas
Avainsanat
Python, Pythonin perusteet, Data-analytiikka, Ohjelmointikieli, Perusyntaksi, Muuttujat, Funktiot
Kurssilainen –
Kurssi sellaisenaan hyvä, ja tarjosi muutamia hyviä ongelmia. Sinänsä omaan oppimistapaan liian vähän tehtäviä, ja ehkä hieman liikaa suoria rivi-riviltä esimerkkejä ja teoriaa. Antoiko kaikille osallistujille tarpeeksi itse selvittämisen esimerkkiä & uskallusta vaan trial&error edistämiseen?
Kurssilainen –
Kurssimateriaalit pitäisi saada ehdottomasti kurssin alettua, koska itse ei tehdä muistiinpanoja. Kone kaatui noin joka toinen kerta kun painoin run, joten en voinut katsoa aikaisempia ohjelmia ja putosinkin vähä väliä kärryiltä. Tilastoja en edes yrittänyt tehdä. Kouluttaja ok ja kärsivällinen näissä olosuhteissa.
Kurssilainen –
Kurssilainen –
Osa sisällöstä ehkä vähän liian haastavia ei pysynyt perässä/ei pystynyt ymmärtämään miksi mitäkin asiaa tehtiin. Kurssilla oli kuitenkin paljon myös käytännönläheisiä juttuja, jotka oli tosi hyviä.
Kurssilainen –
Hieman sekavaa pomppimista, tilastomatikkapuolen syväluotaus ehkä turha? Tiedostojen käsittely oli hyvä osio
Kurssilainen –
Jupyter toimi todella epävakaasti. Haittasi oppimista.
Kurssilainen –
Teoriaosuudet olivat lyhyitä ja ytimekkäitä, hyvä niin! Oikein hyvin valittu opetettavat asiat kurssin kestoon nähden. Kiitoksia kouluttajalle!
Kurssilainen –
Kurssilainen –
Kurssilainen –
Ekan ja tokan päivän välillä tuntui, että vaikeustaso nousi merkittävästi. Toisen päivän aamuna mietin, jäikö välistä yksi päivä. Eli toisen päivä aamua olisi voinut sitoa ensimmäisen päivän teemoihin paremmin, jatkaa jotenkin niistä. Ekan päivän jälkeen fiilis oli todella innostunut, toisen päivän asiasta osa tuntui menevän jo vähän ns. yli hilseen. Käytännön esimerkkejä soveltamisesta voisi olla enemmänkin, esimerkiksi minkälaiseen ongelmaan soveltaisin mitäkin. Harjoitukset ovat aina hyviä, kun joutuu itse miettimään miten soveltaisi kouluttajan kertomaa.