Koulutuksessa käsitellään oppilas- ja opiskeluhuollon tiedonvaihdon sääntelyä ja uuden asiakastietolain siihen tuomia muutoksia: millä perusteilla tietoja voidaan saada tai luovuttaa ja mitkä ovat ammattilaisen keskeiset velvollisuudet tietojenvaihtotilanteissa?
Tavoite
Koulutuksen jälkeen osallistujalla on kokonaiskuva oppilas- ja opiskelijahuollon tiedonvaihtoa ohjaavasta uudesta sääntelystä ja sen soveltamisesta käytännössä. Osallistuja esimerkiksi tunnistaa, minkä sääntelyn nojalla tiedonvaihto toteutuu ja miten tietopyyntötilanteissa toimitaan.
Kenelle
Koulutus on suunnattu erityisesti oppilas- ja opiskeluhuollon toteuttamiseen osallistuville sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöille sekä muille työntekijöille, esihenkilöille ja asiantuntijoille, jotka työssään tarvitsevat tietoa oppilas- ja opiskeluhuollon tiedonvaihdon sääntelystä. Koulutus sopii sekä hyvinvointialueen että opetustoimen henkilöstölle.
Koulutuksen sisältö
Oppilas- ja opiskeluhuollon tietojen salassapito
- Salassapidon peruste ja kesto
- Salassapidosta poikkeaminen
Tiedonvaihdon sääntely oppilas- ja opiskeluhuollossa
- Oppilas- ja opiskelijahuoltolain säännökset
- Miten uusi asiakastietolaki huomioidaan?
- Mitä sääntelyä sovelletaan tiedonsaantiin ja luovuttamiseen?
Tiedonvaihdon tilanteet oppilas- ja opiskeluhuollossa
- Monialaisen työn tiedonvaihdon tarkoitus ja tavoitteet
- Viranomaisten välisten tietopyyntöjen käsittely
Avainsanat
salassapito, tietojenvaihto, tiedonsaantioikeus, tietojen luovuttaminen, oppilas- ja opiskeluhuolto, monialainen yhteistyö, tietopyynnöt
Kouluttajakuvaus
Asiantuntija, OTM Amanda Lindström. Amanda on laajasti sote-juridiikkaan ja hyvään hallintoon perehtynyt juristi. Amandan osaamisalueita ovat erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen ja monialaisen työn juridiikka, julkinen hallinto ja päätöksenteko sekä salassapito ja tiedonvaihto sote-alalla. Amanda on kokenut ja kehuttu kouluttaja.