SQL-kielen perusteet -koulutuksen käytyäsi ymmärrät paremmin tietokantojen rakenteita sekä osaat tehdä tietokantoihin tehokkaita hakukyselyitä. Käytämme standardoitua SQL-kieltä, joten voit hyödyntää oppimaasi kaikissa SQL-tietokannoissa. Keskitymme lähinnä hakukyselyiden tekemiseen, mutta lisäksi saat perusteet tietokannan sisällön ja rakenteiden hallintaan SQL-kielellä. Teemme myös runsaasti perusharjoituksia.
Tavoite
Koulutuksen jälkeen ymmärrät paremmin tietokantojen rakenteita ja osaat tehdä tehokkaita SQL-kyselyitä sekä luoda tietokantarakenteita ja päivittää tietokantojen tietoja SQL-kielellä.
Kenelle
Kurssi on tarkoitettu sellaisille tietokantojen käyttäjille, joilla ei ole ollenkaan tai vain vähän tietoa SQL-kyselykielestä.
Ohjelmaversio
Koulutus ei ole ohjelmisto- tai tietokantasidonnainen.
Koulutuksen sisältö
Tietokantojen perusteiden kertaus
- Mikä on tietokanta? Tietokanta tiedon tallennusmuotona. Yksi- ja moniulotteiset tietokannat.
- Millainen tietokanta on rakenteeltaan? Relaatiomalli ja siihen pohjautuvat tietokannat.
- Ymmärrätkö tietokantaterminologiaa? Yhteys, avainkenttä sekä vierasavainkenttä ja niihin liittyvät käsitteet.
- Mihin SQL perustuu? Lyhyt SQL-kielen historia.
SQL-kyselyn perusrakenne
- Miten haen tietoa tietokannoista? Hakukyselyn luonti yhteen tauluun.
- Miten rajaan tulosjoukkoon tulevaa tietoa? Ehdot hakukyselyissä. Kyselyiden parametrointi. Kaavojen ja funktioiden käyttö ehdoissa.
- Miten voin määritellä tulosjoukon tietueiden järjestyksen? Lajittelujen tekeminen
- Voinko yhdistää kyselyyn laskentaa? Laskenta yhteenvetofunktioilla ja laskennallisten kenttien muodostaminen tulosjoukkoon.
- Voinko hakea tietoa useammasta taulusta? Inner Join, Outer Join, Union
- Voinko korvata liitoksen jollakin tavoin?
Tietokannan tietojen muokkaaminen
- Voinko hallita tauluissa olevia tietoja kyselyillä? Tiedon lisääminen, päivittäminen ja poistaminen.
Kyselyiden optimointi
- Miten saan luotua tehokkaita, nopeasti suoritettavia kyselyitä? Kyselyiden nopeuden mittaaminen ja kyselyiden optimointi.
- Mikä on indeksi? Tietokannan indeksoinnin vaikutus kyselyiden tehokkuuteen. Indeksien luonti.
Avainsanat
SQL, Hakukyselyt, Tietokanta, Relaatiomalli
Kurssilainen –
Etäkoulutus sujui hyvin
Kurssilainen –
Kiitos kurssista! Kurssilla opin hyvin SQL-hakujen perusteita. Triggereitä emme ehtineet katsoa kuin lyhyesti, mutta se lieneekin enemmän jatkokurssin asiaa.
Kurssilainen –
Tehtävät oli sopivia, mikään ei ollut ihan läpikirjoitettava juttu ja tehtävissä riitti kyllä haastetta. Osa oli itselle vähän liiankin haastavia mutta jos aikaa olisi ollut pitempään niin ehkä nekin olisi saanut ratkaistua. Kaksi päivää on kuitenkin melko lyhyt aika muuhun kuin perusteiden oppimiseen. Opettajalta sai tarvittaessa apua ja asiat selitettiin riittävästi auki.
Kurssilainen –
Sisältö vastasi hyvin tarpeitani, eiköhän täältä saaduille opeille tule käyttöä! Asiantunteva kouluttaja, helppo oli seurata opetusta ja omaksua aiheita.
Kurssilainen –
Kurssilainen –
Kurssilla tehtäviä harjoituksia olisi voitu tehdä enemmän yhdessä/kouluttajan avustuksella.
Kurssilainen –
Kyselyitä oppi hyvin. Olisi hyvä jos luentodiat olisi lähetetty etukäteen, koska ne olivat selkeämpiä kuin etukäteismateriaali. Sitten niihin olisi voinut tehdä muistiinpanoja. Kaikissa tehtävissä voisi olla tulos valmiina niin sitten kun tekee tehtäviä niin tietäisi menikö oikein. Osa ratkaisuista käytiin vähän turhan nopeasti läpi. Opin uutta. Ruokailusta kommentti, että aamiassämpylöitä myös lihattomina tarjolle.
Kurssilainen –
Olisi ehkä enemmän voinut pysyä pelkissä perusasioissa ja eteneminen välillä vähän aiheesta toiseen hyppivää . Harjoitusten vastaukset käytiin läpi ehkä turhan nopeasti, muutama harjoitus ja läpikäynti olisi hyvä tahti niin ei putoaisi kärryiltä niin helposti. Jos minulla ei olisi ollut entuudestaan jonkinlaista osaamista SQLstä, niin olisin auttamatta pudonnut kärryiltä.
Kurssilainen –
Hyvä kun tehtiin paljon harjoituksia. Slideillä olleet esimerkit/asiat olisivat voineet olla myös kurssimateriaaleissa. Kouluttaja selitti asiat selkeästi ja rauhallisesti.
Kurssilainen –