Koulutuksessa käsitellään, miten palautekulttuuria voidaan vahvistaa työmotivaation, työilmapiirin ja yhteistyön tukemiseksi. Osallistujille tarjotaan tietoa ja konkreettisia vinkkejä toimivan palautekulttuurin vaalimiseen. Lisäksi syvennytään siihen, millainen palaute tukee työn tuloksellisuutta ja vahvistaa minäpystyvyyttä.
Tavoite
Tavoitteena on ymmärtää palautteen antamisen perusperiaatteet: miksi, miten ja milloin palautetta kannattaa antaa ja vastaanottaa. Koulutus auttaa hahmottamaan, miten toimiva palautekulttuuri tukee työssä jaksamista, motivaatiota ja kollegiaalista yhteistyötä.
Kenelle
Koulutus sopii kaikille työyhteisöjen jäsenille toimialasta tai työroolista riippumatta. Sisällöt ovat helposti sovellettavissa myös arjen vuorovaikutustilanteisiin työajan ulkopuolella.
Vaativuustaso
Taso 1: Perustaso – Osallistujalta ei vaadita aiempaa tietoa aiheesta.
Koulutuksen sisältö
- Miksi palautetta annetaan?
- Toimivan palautteen antamisen käytänteet
- Palautekulttuurin vaikutus työssäoppimiseen ja motivaatioon
- Informaali palaute vuorovaikutustilanteissa
- Haastavat vuorovaikutustilanteet
- Verbaalinen ja nonverbaalinen kommunikaatio
Avainsanat
palaute, palautekulttuuri, motivaatio, työn mielekkyys, yhteistyö
Kouluttajakuvaus
Kasvatustieteen tohtori Jouni Veijalainen toimii psyykkisenä valmentajana ja kouluttajana. Hän kouluttaa, luennoi ja kirjoittaa aikuisten ja lasten psyykkiseen kasvuun, kehitykseen ja oppimiseen liittyvistä teemoista. Hänen erityisosaamisensa kattaa mm. itsesäätelyn, psyykkiset voimavarat, työssä jaksamisen, työilmapiirin, vuorovaikutustaidot, oppimisen, motivaation ja tunteet niin yksilö- kuin yhteisötasolla.