Wistecin Esa Riutan blogi Kuka pelkää LinkedIniä

Kuka pelkää LinkedIniä?

Vielä muutama vuosi sitten LinkedIn oli hieman tunkkaisessa maineessa. Siellä ei ollut hyvää keskustelua, vaan Facebook oli se paikka, mistä sait hauskoja kommentteja ja kannanottoja, ja missä ihmiset jakoivat mielenkiintoisia juttuja ja linkkejä.

Nyt yhä enemmän huomaan, että Facebookissa tuttavieni viestit ovat kasvavassa määrin sävyltään negatiivisia. Olenkin paennut odottamattomaan paikkaan: LinkedIniin.

Mielenkiintoisia artikkeleita ja kannustavia kommentteja

En sano, etteikö sosiaalisessa mediassa voisi käsitellä maailman ongelmia ja nostaa esiin asioita, jotka ovat pielessä. Tälle on paikkansa ja hetkensä.

Oma Facebook-syötteeni on kuitenkin viime aikoina ollut lähinnä pelkästään sitä eli ihmisiä valittamassa ongelmista. Ajan mittaan se käy hieman raskaaksi ja tekee Facebook-syötteen selaamisesta kaikkea muuta kuin positiivisen kokemuksen.

Tilanne on kuitenkin yhtäkkiä kokonaan toinen, kun avaan LinkedInin! Jaettavat artikkelit ovat mielenkiintoisia ja ihmisten kommentit positiivisia ja kannustavia.

Muutos on ollut häkellyttävä ja tehnyt LinkedInistä nopeasti sosiaalisen median kanavan, jossa myös kaikkein eniten selaan sisältöä. Nykyisin Facebook ja Twitter saavat paljon vähemmän aikaani enkä selaa sisältöä läheskään yhtä paljon kuin aiemmin, vaikka tuotankin niihin paljon sisältöä.

LinkedInissä on jokaiselle jotakin

Ovatko muut huomanneet saman muutoksen? Suosittelen lämpimästi kirjautumaan LinkedIniin ja katsomaan, mitä kaikkea mielenkiintoista se tarjoaa.

Muista seurata mielenkiintoisia vaikuttajia ja hashtageja, jos pelkästään oman verkostosi julkaisut eivät vielä riitä. Ja ota myös osaa keskusteluihin, joko omassa syötteessäsi omalle verkostollesi, tai LinkedInin monissa ryhmissä. Ja jos sekään ei vielä riitä, LinkedInin sisällä voi nykyisin myös pitää blogia!

Jos nämä kuulostivat kiinnostavilta, kannattaa pistäytyä Wistecillä LinkedIn perusteet -koulutuksessa. Muutaman tunnin koulutuksen aikana saat niin paljon kahvia (tai teetä) kuin jaksat juoda ja hyvät eväät LinkedInin käytön aloittamiseen.