Wistecin blogi: Livestriimaus ei koskaan ole ollut helpompaa

Livestriimaus ei koskaan ole ollut helpompaa

Haluatko järjestää livelähetyksen, johon asiakkaasi, työntekijäsi, yhteistyökumppanisi tai muut sidosryhmät voisivat vaivatta osallistua? Livestriimaus ei enää voisi olla helpompaa!

Perinteisen livestriimauksen haasteet

YouTuben, Facebookin tai vaikka Vimeon kanssa et tarvitse muuta kuin OBS-sovelluksen.

Toki OBS-sovelluksessa pitää opetella skenejen rakentelu, säätää sopiva tarkkuus ja lähetyksen bitrate, valikoida lähteet skeneihin, testata riittääkö oma verkkoyhteys lähetykseen, hienosäätää bitrate sopivaksi, määrittää rautaenkooderi käyttöön (jos Nvidian näytönohjain löytyy), seurata CPU/GPU-kuormaa ja varmistaa tietokoneen resurssien riittävyys, tarkkailla yleisön chattia YouTubessa sekä lisäksi tarkkailla ulkoista chattia, jotta kirjautumattomien käyttäjien kommentitkin tulevat mukaan. Ja tietysti muistaa myös esiintyä samalla!

Tämä ei kuitenkaan välttämättä istu kaikkien määritelmään helposta. Yllä kuvattu striimaaminen OBS-sovelluksella on erittäin palkitsevaa ja OBS on pahuksen hyvä sovellus, mutta sen oppimiskynnys on melkoinen.

Samaten sovelluksen käyttöön liittyy joukko sudenkuoppia, joiden ohi navigointi vaatii osaamista ja kokemusta, mutta kaikilla ei välttämättä ole aikaa tai motivaatiota niiden opetteluun.

Teams Live Event on hyvä vaihtoehto

Jos kuitenkin livelähetystä mielii tekemään, Teamsissä on sille validi vaihtoehto. Enkä nyt puhu kokouksesta, vaan Teamsin vähemmän tunnetusta Live Event (livetapahtuma) -toiminnosta.

Teams Live Eventin avulla järjestät livestriimin, johon voit jakaa omaa työpöytääsi ja näyttösi kuvaa. Voit tuoda mukaan myös muita esittäjiä ja valikoida, ketä heistä kulloinkin näytetään.

Yleisö on livetapahtumassa hiljaa eikä häiriöääniä linjoilla tarvitse pelätä, sillä vain esiintyjät voivat olla äänessä. Yleisö voi osallistua erillisen kysymysosion kautta, jonka kautta voi esittää kysymyksiä esiintyjille yksityisesti. Tämänkin option voi tarvittaessa poistaa ja tehdä lähetyksestä täysin yksisuuntaisen.

Live Event järjestetään kokonaan Teams-sovelluksella, joten et tarvitse erillisiä asennuksia. Tapahtuman katselu taas onnistuu pelkällä selaimella, joten yleisölle mukaan liittyminen on vaivatonta.

Aloita livetapahtumien teko helposti

Kiinnostuitko livetapahtumien järjestämisestä?

Helpoimmin livestriimauksen alkuun pääset Teams Live Event ja Video Live Streaming -koulutuksissa! Niissä tutustut suorassa lähetyksessä tarvittaviin ohjelmiin ja käytäntöihin ammattimaisen kouluttajan johdolla.

Lisäksi Microsoftin sivuilta löydät tietoa Teams live-tapahtumien käyttöönotosta, teknisistä vaatimuksista ja siitä, mihin 365-paketteihin ne kuuluvat.