Wistecin blogi: Miksi Teams on paras

Miksi Teams on paras yhteistyösovellus?

Joka päivä siirrymme kauemmaksi ajatuksesta, että työ olisi suoritettava tietyssä paikassa ja tiettyyn aikaan. Tutkimusten mukaan yli kolmannes työntekijöistä toivoo joustavampaa tapaa tehdä töitä. Etätyön on myös todettu lisäävän tuottavuutta ja työssäjaksamista.

Sujuvan etätyön tekemiseen tarvitaan kuitenkin toimivat työkalut. Jos organisaation käytössä on oikea tekniikka, työntekijät saavat työnsä tehtyä paikasta ja ajasta riippumatta.

Markkinoilla on tarjolla useita yhteistyösovelluksia, kuten Slack, Google Drive ja GoToMeeting, mutta All-in-One -ratkaisun ykkönen on kuitenkin Microsoft Teams.

Teamsin käyttö tuo organisaatiolle monia etuja

Katsotaanpa neljää syytä, miksi Teams on mielestäni paras yhteistyöohjelmisto joustavan työympäristön luomiseksi.

Työntekijät haluavat kommunikoida ja tehdä yhteistyötä tavalla, joka on yksinkertainen, joustava ja tehokas. Office 365 -palveluun kuuluva Teams tarjoaa työntekijöille työkalut tehdä laajaa yhteistyötä useista laitteista ja sijainneista samanaikaisesti ja ilman vastaamatta jääneiden viestien riskiä.

Teamsin käyttöönotolla organisaatiossa voidaan esimerkiksi:

  • Lisätä työn joustavuutta työhön
  • Kasvattaa työntekijän sitoutumista
  • Parantaa tuottavuutta
  • Vähentää kustannuksia

Helppoa ja saumatonta yhteistyötä

Perinteinen yhteistyö koostuu tyypillisesti face-to-face kokouksista, puhelinkeskusteluista tai sähköpostiviesteistä, jotka ovat usein höystetty erilaisilla liitetiedostoilla.

Teams tekee yhteistyön helpoksi ja saumattomaksi, sillä se antaa mahdollisuuden valita yhdestä paikasta useita eri viestintämenetelmiä ja yhdistää niitä keskenään. Käytössä ovat esimerkiksi videoneuvottelu, pikaviestintä, reaaliaikainen dokumenttien yhteiskäyttö ja tiedostojen jakaminen.

4 hyvää syytä valita Teams

  1. Helppo ja selkeä käyttää: Teams parantaa työskentelyä ja viestintää esimerkiksi ryhmäkeskusteluihin tarkoitettujen kanavien avulla. Erilaisten kanavien ja niiden ilmoitusasetusten määrittäminen on helppoa ja niiden keskustelut jäävät talteen, joten asioiden seuraaminen on entistäkin selkeämpää. Teamsin käyttöliittymä on yksinkertainen ja intuitiivinen, esimerkiksi ääni- tai videopuhelun voi käynnistää yhdellä napsautuksella.
  2. Kaikki tarvitsemasi on yhdessä paikassa: Teamsin alusta on integroitu Office 365 -palveluihin, joten se antaa käyttäjille helpon pääsyn muihin Office-palveluihin, kuten Excel,Word ja OneNote, sekä tallennustiloihin ja tiedostoihin, kuten SharePoint, Power BI ja Onedrive. Microsoft ilmoitti äskettäin, että Skype for Business tulee sulautumaan kokonaan Microsoft Teamsiin. Esimerkiksi jo nyt Microsoft tarjoaa Teamsia ensisijaisena vaihtoehtona uusille O365-asiakkaille, mutta tarkempaa aikataulua muutokselle ei ole annettu.
  3. Uusia ominaisuuksia tulee jatkuvasti lisää: Kuten useimmat Microsoftin uusimmista teknologioista, Teams on kehittyvä ratkaisu, johon lisätään jatkuvasti sovelluksia: Office 365 -sovellukset, kuten Excel, ja muiden kumppaneiden sovellukset, kuten Trello, Invision, SurveyMonkey ja Asana. Teams-sovelluskaupasta löytyy paljon sovelluksia, kuten Microsoft Graaf-pohjainen WHO, joka mahdollistaa ihmisten ja aiheiden tarkemman etsinnän koko organisaatiossa. Tutustu tärkeimpien sovellusten listaan Microsoftin sivuilla.
  4. Kustannustehokkuus paranee: Teams sisältyy automaattisesti Office 365 -tilaukseen, joten siirtyminen sähköpostiketjuista ja niiden liitteistä entistä monipuolisempaan tapaan tehdä yhteistyötä helpottuu huomattavasti. Teamsin avulla työntekijäsi voivat jakaa tiedostoja, järjestää kokouksia kalenteristaan ja synkronoida tietoa muiden Office-sovellusten kanssa. Tämä parantaa yhteistyötä, ajankäyttöä ja viestintää.

Ota Teams tehokäyttöön!

Jos Teams ei ole vielä tuttu tai haluaisit käyttää sitä entistäkin tehokkaammin, tule Teams-koulutukseen! Kätevimmin löydät Teams-koulutukset koulutuskalenteristamme. Koulutuskalenterista löydät myös kaikki Office 365 ja SharePoint -koulutuksemme.

Tiesithän, että yksittäisten koulutusaiheiden lisäksi autamme organisaatioita Office 365 -ympäristöön siirtymisessä. Tutustu, kuinka voit helposti toteuttaa koko henkilöstöllesi räätälöidyt O365-koulutukset.