Esa Riutan kirjoitus Teamsista ja Yammerista Wistecin blogissa

Teams tappoi meidän Yammerin

Yammer oli melkein alusta asti hyvin keskeinen viestintätyökalu meillä Wistecillä. Sisäinen keskustelu, hauskat kuvat, kokouspöytäkirjat sun muut jaettiin Yammerin kautta.

Nyt, kun pitkän tauon jälkeen avasin Yammerin, huomasin vain joukon automaattisia julkaisuja. Mitään merkittävää uutta ei ollut Yammerissa tapahtunut koko vuonna, eikä paljoa sitä aiemminkaan. Yammerimme oli pitkälti kuollut.

Tappajakin oli suhteellisen selvä, sillä saman yhtiön keihäänkärkituote oli pistänyt Yammerimme hengiltä. Kuten otsikosta saatoitkin jo lukea, Teams oli tehnyt siitä hengettömän.

Teams ja Yammer voivat toimia myös yhdessä

Teams ja Yammer ovat molemmat viestintäratkaisuja. Niissä on erilainen tyyli: Yammer hakee ajatuksia Facebookista, kun taas Teams muistuttaa enemmän WhatsAppia. Molemmille voisi myös olla oma luonnollinen paikkansa organisaation työkaluina, mutta meillä toisen paikan söi se toinen kokonaan.

Hyvin rakennettujen tiimien avulla viestintä on Teamsissa huomattavan notkeaa ja sisältöä on helppo seurata. Teamsissa näet selkeästi, minne on tullut jotain uutta, etkä vain joudu luottamaan algoritmien voimaan.

Yammer kuoli meillä, koska emme ole tuhatpäinen organisaatio. Jos olisimme, työkalut eläisivät rintarinnan edelleenkin.

Yammer on näppärä työkalu silloin, kun viestijöitä on paljon. Satojen tai tuhansien, tai vielä suuremman henkilömäärän kanssa, Yammer on näppärämpi kuin Teams, mutta pienemmällä porukalla Yammerilla ei ole paljoakaan saumaa pärjätä nuorta sisarustaan vastaan.

Parempi sovellus yleensä voittaa

Yammerista Teamsiin siirtyminen ei ole mitenkään mahdoton operaatio. Etenkin, kun ihmisiä on pehmitetty nyt muutaman vuoden WhatsAppilla. Molemmat sovellukset toimivat häkellyttävän samalla tavalla, joten WhatsAppin käyttäjälle Teams on melko helppoa omaksua käyttöön.

On sinällään harmi, ettei Yammer ole enää meillä suuremmin käytössä, sillä pidin sitä mukavana työkaluna käyttää. Kuitenkin nyt, kun parempi työkalu Teams on saatavilla, takertuminen aiempaan olisi huono ajatus. Paras ratkaisu ja toimivin sovellus on hyvä osata ottaa käyttöön ja päästää irti niistä, mitkä eivät enää toimi tarkoitukseena yhtä hyvin kuin aiemmin. Ja Teams toimii todella hyvin.

Ota Teams tehokäyttöön

Jos Teams ei ole vielä tuttu tai haluaisit käyttää sitä entistäkin tehokkaammin, tule koulutukseen.
Tutustu Teams-aiheisiin koulutuksiimme ja aloita matka kohti jouhevampaa työskentelyä!