Wistec Berliinin OEB 2018 -messuilla

Ulkomailla tapaa aina suomalaisen

Wisteciläiset vierailivat Berliinin OEB 2018 -koulutusmessuilla

Viime viikolla suuntasimme Wistecin porukalla Saksaan koulutusteknologiaa esittelevään OEB 2018 -tapahtumaan. Vietimme messuilla kolme päivää, jonka aikana esittelimme Wistecin palveluita, tutustuimme myös muiden tarjontaan ja ideoihin sekä kuuntelimme puheenvuoroja.

Käteen jäi siis melkoinen määrä uusia työkaluja, ajatuksia, kontakteja ja potentiaalisia yhteistyökumppaneitakin.

Tapahtumassa silmiinpistävintä oli se, miten monen muun suomalaisen kanssa aloimme viritellä yhteistyötä. Törmäsimme useampaankin, niin omaa ständiä pitävään kuin messuvieraana olevaankin suomalaiseen, joita palvelumme kiinnostivat. Näinhän se menee, sitä täytyy matkustaa Saksanmaalle, että pääsee juttelemaan muille suomalaisille.

Opettaminen on tarinankerrontaa

Tapahtuman puhujista mieleenpainuvin oli futuristi Elliott Masie. Hänen teesinsä on se, että opettaminen on tarinankerrontaa. Tämä ajatus on Masielle luonteva, onhan mies myös Broadway-tuottaja ja hyvin tottunut tarinoiden rakentamiseen.

Tässä Masie on oikeassa ja oppiminen on varmasti tehokkaampaa, kun siihen tuodaan kaksi oleellista tarinan elementtiä:

1. Kyky ylläpitää kuulijan mielenkiinto. Liian suuri osa opetuksen sisällöstä ei oikeasti ole kovin mielenkiintoisesti esitettyä ja, jos oppijat eivät pidä huomiotaan opetussisällössä, he eivät opi.

2. Narratiivien vaikutus muistamiseen. Ihmiset muistavat tarinoita, joten opetettava sisältö täytyy esittää tavalla, missä se ei ole vain kokoelma toisiinsa liittymättömiä faktoja, vaan muodostaa yhtenäisen narratiivin.

Narratiivisuus on jotain, mitä olen omassa opetuksessani jo pitkään yrittänyt hyödyntää ja tulen varmastikin lisäämään sen käyttöä tulevaisuudessa.

Wistec Onlineen uusia toiminnallisuuksia

Messuympäristössä ei pelkästään verkostoiduttu, vaan saimme myös ideoita ja teimme toteutusta jo käytännössäkin: kevensimme Wistec Onlinen ulkoasua ja lisäsimme palveluun opiskelijapisteet. Nyt Wistec Onlinessa käyttäjä voi kerätä pisteitä ja nousta tasoilla ylöspäin. Myös tasomerkkien grafiikka suunniteltiin paikan päällä, samalla kun messujen hulina piti asiat mielenkiintoisina.

OEB 2018 -messut ovat kuitenkin tältä erää ohi ja on aika lähteä tutustumaan Berliinin joulumarkkinoihin.

WebOpe kiittää ja kuittaa!