Wistecin toimitusjohtaja Juha Huhtasen blogi tilinpäätöksestä

Viides tilinpäätös on luopumista potkuhousuista

Wistecin viides tilikausi päättyi 29.2.2020, joten emme kulje enää startup-yrityksen potkuhousuissa. Minulla on kuitenkin edelleen startupmainen olo, sanan positiivisessa merkityksessä.

Viimeisen vuoden aikana tiimimme on jälleen kasvanut, sekä suomalaisin että ei-suomalaisin voimin, mikä on ollut meille suuri rikkaus. Ja edelleenkin teemme asiat intohimolla, mutta nöyrästi ja asiakasta kuunnellen.

Asiakkaan palaute on parasta

Monesta asiasta huomaa, että olemme kasvaneet startup-vaiheesta ulos. Yrityksen sisäiset vastuut ovat löytäneet uomansa emmekä mene paniikkiin ihan pienistä.

Asiakkaan negatiivinen palaute on meille aina suuri tapaus. Kokoonnumme välittömästi yhteen saatavilla olevien tiimin jäsenten kesken, tutkimme asian ja yritämme reagoida palautteeseen niin huolella ja nopeasti kuin pystymme. Ymmärtääkseni asiakkaamme arvostavat tällaista toimintamallia, joka perustuu luottamukseen ja yhdessä kehittämiseen.

Yrityksen kasvu jatkuu kannattavana

Viime tilikausi oli meille suotuisa ja olen tyytyväinen kannattavaan kasvuumme. Ylitimme tavoitteemme ja yrityksen liikevaihto kasvoi 1,93 Meuroon eli 27 % edelliseen tilikauteen verrattuna. Lisäksi tammikuu 2020 oli liikevaihdoltaan kaikkien aikojen paras.

Samanaikaisesti liikevoittomme kasvoi yli 40 % ja meillä on kaikki edellytykset jatkaa kasvuyrityksenä myös juuri alkaneella tilikaudella. Tulokset osoittavat, että olemme strategiamme toteutuksessa oikealla tiellä.

Strategiamme on TaaS

Mikä strategiamme sitten on? Sen voi kiteyttää termiin TaaS eli Training as a Service.

Jo viiden vuoden ajan, ensimmäisenä Suomessa, olemme tarjonneet koulutuksia jatkuvana palveluna kiinteällä vuosisopimuksella. TaaS joustaa joka suuntaan ja pyrimme tuomaan palvelun aivan yksilötasolle suurellakin asiakkaalla.

Sopimusasiakkaamme ovat ottaneet TaaS-palvelumallin omakseen, sillä se takaa henkilöstön koulutukset, sovellustuen ja raportointipalvelun keskeytymättä. Iloisina voimme todeta, että yli 90 % asiakkaistamme myös uusii sopimuksensa seuraavalle kaudelle.

TaaS tuokin jo lähes 50 % liikevaihdostamme, vaikka teemme toki edelleen perinteistä yksittäisten koulutuspäivienkin kauppaa.

Verkossa työskentely ja verkkokoulutukset jatkavat kasvuaan

Korona-viruksen myötä lähes kaikissa yrityksissä puhutaan nyt etätyöstä. Esimerkiksi etäkokoustaminen ja etäkoulutukset ovat lyöneet itsensä läpi monen arjessa.

Meillä Wistecissä on ollut varsin mallikas tarjonta erilaisia etäkoulutusmuotoja jo vuosia. Toivonkin, että nekin organisaatiot, jotka vielä pohtivat, että ”ei taida meidän henkilöstö tykätä verkkokoulutuksista”, lähtevät rohkeasti mukaan, ilon kautta ja kannustaen henkilöstöään kehittymään työssään.

Verkkokoulutusratkaisumme Wistec Online on tuttu ympäristö yli 50 000:lle suomalaiselle työntekijälle. Kehitämme palvelua jatkuvasti, päivitämme kurssisisältöjä säännöllisesti ja luomme lisää.

Esimerkiksi ”Teams opetuskäytössä” -kurssikokonaisuus on uusi avauksemme oppilaitospuolelle, jota on toteutettu hyvässä yhteistyössä Microsoftin oppilaitostiimin kanssa. Lisäksi olemme erityisesti huomioineet kansainväliset toimijat, sillä tarjoamme Wistec Onlinessa Office 365 -kursseja jopa kahdeksalla kielellä!

Vientikohteina Intia ja Eurooppa

Päättyneellä tilikaudella olimme aktiivisia myös vientimarkkinoilla. Perustimme muun muassa tytäryhtiön Intiaan, jossa meillä on jo muutamia jälleenmyyjiäkin. Lisäksi olemme tehneet ensimmäisiä kauppoja suurille eurooppalaisille toimijoille.

Kansainväliset asiakkaamme arvostavat O365-käyttöönottojensa tueksi palveluna ostettavia, monikielisiä sekä jatkuvasti päivittyviä verkkokoulutuksiamme. Asiakkaan omaan ympäristöön (Azure AD, Single Sign-On) integroitava verkko-oppimisympäristömme saa kiitosta helppokäyttöisyydestään ja toimintavarmuudestaan, jonka lisäksi HR-johto saa palvelusta henkilötasoista raportointia seurantaan ja vietäväksi organisaation omaan HR-järjestelmään.

Kaiken perusta on tasa-arvoinen toimintaympäristö

Toimintamme perusta on ammattitaitoinen ja asiakkaidemme palvelemiseen sitoutunut henkilöstö. Kuluneen tilikauden aikana tiimimme kasvoikin jälleen neljällä alansa ammattilaisella.
Vahvuutemme on syvällinen teknologiaosaaminen yhdistettynä kansantajuiseen soveltamiseen.

Me Wistecissä uskomme maailmaan, jossa arvo luodaan tasa-arvoisessa toimintaympäristössä kollegaa ja asiakasta kunnioittaen sekä kumppanuuksia ja ekosysteemejä tehokkaasti hyödyntäen.

Maailma elää juuri nyt poikkeuksellisia aikoja eikä kukaan oikeastaan tiedä tilanteen lopullisia vaikutuksia. Arjen tekemiseen sopii isäni neuvo kotoa muuttaessani: ”Hoidetaan jokainen oma ruutumme. Se on Juha niin, että jos jokainen hoitaa oman ruutunsa, kaikki menee lopulta hyvin”. Pidetäänpä siis huolta toisistamme. Kyllä tästäkin selvitään.